Kuvassa Utrechtin tuomiokirkon torni. |
Tässä loistavat verkostoitujat Catherine Royle ja Ritva Tammivaara. |
Suomen Akateemisten Naisten Liiton uutena CIRrinä (Coordinator of International Relations) kiinnostavaa oli tietenkin päästä kuulemaan Akateemisten Naisten kansainvälisen kattojärjestön Graduate Women Internationalin (GWI) toiminnanjohtajan Daniele Castlen terveiset UWE:n vuosikokouksen osallistujille. Daniele keskittyi puheenvuorossaan tuomaan esiin GWI:ssä tehdyt uudistukset, joista yksi on tietenkin järjestön nimenmuutos. GWI on panostanut myös jäsenpalveluihin ja on tuottanut paljon uutta materiaalia ja työkaluja vaikuttamiseen, varainhankintaan ja viestintään. GWI on myös aktivoitunut erilaisissa hankkeissa. Joka kolmas vuosi järjestettävä maailmankonferenssi kokoaa ensi kesänä tyttöjen ja naisten koulutuksesta kiinnostuneet tahot Kapkaupunkiin, Etelä-Afrikkaan. Lisätietoja maailmanjärjestön toiminnasta löydät GWI:n verkkosivuilta www.graduatewomen.org.
GWI:n toiminnanjohtaja Daniele Castle. |
Konferenssin jälkeen oli mahdollisuus lyhyeen veneajeluun Utrechtin kanaaleissa.
UWE:n varsinaisessa vuosikokouksessa Suomi oli hyvin esillä. UWE:n rahastonhoitajana toimineen Auli Ojalan toimikauden päättyessä valittiin UWE:n hallituksenjäseneksi ja rahastonhoitajaksi seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi kansainvälinen suomalainen, FM Elina Glenday. Elina sai vaalissa suuren äänten enemmistön.
Elina Glenday, UWE:n uusi rahastonhoitaja ja hallituksen jäsen. |
Vuosikokouksen kohokohta oli kuitenkin kansainvälisen Jans Gremmée -palkinnon jakaminen ja myös siinä meillä suomalaisilla oli aihetta juhlaan, sillä arvostettu tunnustuspalkinto myönnettiin emeritaprofessori Raija Sollamolle hänen ansiokkaastaan työstään kansianvälisessä Domestic Violence Met by Educated Women -hankkeessa.
Professori ja Jans Gremmée -palkinnon saaja Raija Sollamon kiitospuhe. |
Matkan viimeisenä päivänä oli kiire lentokentälle ja takaisin koti- Suomeen, mutta vierailimme kuitenkin vielä Kasteel de Haar -linnassa, joka oli kuin suoraan sadusta.
Tähän matkakertomukseni loppuun lisään vielä muutaman ajatuksen siitä, miksi me suomalaiset Akateemiset Naiset olemme ja miksi meidän pitää olla mukana kansainvälisessä toiminnassa:
Suomalaiset akateemisesti koulutetut naiset ovat aina olleet eturintamassa edistämässä tyttöjen ja naisten mahdollisuuksia koulutukseen kaikkialla maailmassa. Jokainen meistä on hyötynyt korkeatasoisesta koulutuksesta ja päässyt sen turvin rakentamaan hyvää ja turvallista elämää. Meidän on pidettävä huolta siitä, että sama mahdollisuus on kaikilla tytöillä kaikkialla. Tästä syystä meidän on oltava mukana kansainvälisissä järjestöissä, sillä tämä tavoite on edelleen valitettavan kaukana liian monen tytön osalta.
Marita Salo
Coordinator of International Relations, CIR
maritasalo123(a)gmail.com
Olipa hyvä kirjoitus!
VastaaPoista