torstai 5. maaliskuuta 2020

Työmies on palkkansa ansainnut, työnainen ei?

Kun naiset vaativat lisää palkkaa, heitä pidetään itsekkäinä. He eivät ajattele yhteiskunnan etua. Heille sanotaan: ”Ettekö te nyt ymmärrä, että siihen ei ole varaa!” Naisten hyväntahtoisuuteen vedotaan, ja heitä on helppo syyllistää.

Kun miehet vaativat palkankorotuksia, niin he useimmiten saavat niitä. Ei juuri vedota miesten omiintuntoihin. Kun vertaa ammattikorkeakoulun käyneitä naissairaanhoitajia ja miesinsinöörejä, niin miehet voittavat reilusti. Työmies on palkkansa ansainnut, mutta työnainen näköjään ei. Naistohtori ei välttämättä saa parempaa palkkaa kuin miesmaisteri.

Köyhät, joissa on paljon pienituloisia eläkeläisnaisia, laskevat kymppejä ja miettivät, ostaisivatko tällä viikolla ruokaa vai lääkkeitä. Kaikkein varakkaimmat laskevat miljoonia ja miettivät, mitä niillä tekisi ja mihin seuraavaksi sijoittaisi. Näin suuret tulo- ja varallisuuserot eivät ole hyväksyttäviä.

Kun on kyse suurista tuloista, niin pääomatulojen veroprosentti on pienempi kuin ansiotulojen. Mielestäni työ- ja pääomatulot pitäisi laskea yhteen ja verottaa koko summaa progressiivisesti. Silloin ei olisi mahdollista keinotella veroilla, vaikka luulen kyllä, että rikkaat keksivät aina keinoja saadakseen mahdollisimman paljon itselleen.

Katsoin joulukuun tiliotteestani, että olin saanut talletuskorkoa 2 euroa 68 senttiä. Siitä maksoin veroa 80 senttiä. Eihän tässä ole mitään järkeä!

Aila Tuula Isotalo, TL, FM
Huittisten Seudun Akateemiset Naiset ry.

Julkaistu myös Turun Sanomissa 29.2.2020 ja Satakunnan Kansassa 2.3.2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti