torstai 19. tammikuuta 2012

Tammikuussa tavataan - Luetaan yhdessä -verkoston kuulumisia

Luetaan yhdessä -verkosto päätti vuoden 2011 hienoissa tunnelmissa. Ryhmien määrässä rikottiin 60 ryhmän rajapyykki ja maantieteellinen levinneisyytemme tasoittui, kun Kuopiossa aloitti kolme uutta Luetaan yhdessä -ryhmää. Kirsikkana kakun päällä oli tietysti joulukuinen Demokratiapalkinto Oikeusministeriön myöntämänä.
Palkinnon valitsijaraadissa oli viisi jäsentä, joista verkoston valitsi Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä. Valintaperusteeksi hän blokissaan kertoo: " Halusin omassa valinnassani nostaa esille Luetaan yhdessä -verkoston, sillä se on monikulttuurista ja valtakunnallista toimintaa, joka vahvistaa yhteisöllisyyttä, tukee vihapuheiden ja -käytöksen aikana suomalaisten ja maahanmuuttajien ennakkoluulotonta kohtaamista ja omaa vahvan eettisen sekä demokraattisen osallistumisen mahdollisuuden yhteiskuntaan naisten omaa osaamista vahvistamalla".

Palkinnon jälkeen olikin makoista jäädä hyvin ansaitulle joululomalle. Ryhmät ovat palanneet tammikuussa asteittain työn touhuun, ja taas luetaan yhdessä ympäri Suomen. Ryhmien kokoontumistiedot löytyvät verkkosivuiltamme. Keväällä on perinteisen opetuksen lisäksi tarjolla monenmoista: seminaareja, tapahtumia ja messuja. Tärkeimpänä tietysti verkoston uusi toimintamuoto: Auroras.

Auroras on korkeakoulutettujen suomalaisten ja maahan muuttaneiden naisten monikulttuurinen yhteisö. Auroras -sarja käynnistyy 31.1.2012 Helsingissä, Eurooppa-salissa, Euroopan komission Suomen edustustossa, Malminkatu 16, alkaen klo 17. Tilaisuudessa puhuvat Koneen henkilöstöjohtaja Kerttu Tuomas aiheena nainen ja työelämä sekä Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi aiheesta naisena eurooppalaisessa työelämässä.

Auroras -tapaamisissa vuorovaikutus on kahdensuuntaista: Koulutetut maahanmuuttajanaiset saavat syventävää tietoa suomalaisesta työelämästä, parantavat kielitaitoaan ja mahdollisuuksiaan työllistyä koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Vastaavasti suomalaisilla on tilaisuus tutustua monikulttuurisessa ympäristössä mielenkiintoisiin naisiin ja tukea heitä omien verkostojensa avulla kotoutumisessa.  Katso lisätietoja kotisivuiltamme: www.auroras.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti