keskiviikko 8. helmikuuta 2012

UWE-konferenssi kokoaa akateemiset naiset Vuosaaren Rantapuistoon kesäkuussa

Kävimme jokunen viikko sitten keskustoimiston väen kanssa katsastamassa University Women of Europe -konferenssimme tilat Helsingin Vuosaaressa. Kokoushotelli Rantapuiston valtti on sen luonnonläheinen sijainti upeine saaristolaismaisemineen. Luontoa on hyödynnetty hienosti myös hotellin arkkitehtuurissa ja sisustuksessa. Erityisen vaikutuksen tähän talven pimeydestä hieman nuukahtaneeseen vierailijaan teki hotellin valoisa avaruus. Kokoustiloja ja ruokasalia hallitsevista suurista ikkunoista tulvi runsaasti valoa, joka pehmensi kauniisti huoneiden puu- ja kivipintoja. Kevään lähestyessä valon määrä kasvaa hitaasti mutta varmasti, ja voimme kesäkuussa odottaa konferenssiimme vieläkin vaikuttavampaa luonnonvalaistusta!

Rantapuisto

 
Rantapuisto

 
Rantapuisto


Paikan päällä pohdimme hotellin henkilökunnan kanssa konferenssin käytännön ratkaisuja. Niistä yksi tärkeimpiä on viikonlopun menu. Yli sadan ihmisen joukkoon mahtuu monenlaisia erityisruokavalioita, mutta niiden yksityiskohtainen etukäteiskartoitus sekä Rantapuiston laaja buffet-valikoima takaavat sen, että kaikki konferenssivieraat pääsevät osalliseksi herkuttelusta.


Rantapuisto

Konferenssin ohjelmaan on varattu hyvin aikaa yhdessäoloon ja rentoutumiseen, uusien ja vanhojen ystävien tapaamiseen. Torstai-iltana kokoonnumme Helsingin kaupungin järjestämälle vastaanotolle, josta suuntaamme Etu-Töölöön Temppeliaukion kirkkoon nauttimaan urkuri Tapio Tiitun konsertista. Konsertti kallion sisään rakennetussa kivikirkossa tulee olemaan elämys!Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston materiaalipankki / Markku Juntunen

Perjantai- ja lauantai-illoiksi meille on varattu Rantapuistossa viisituntiset saunavuorot, joiden aikana jokainen ehtii halutessaan käydä myös pulahtamassa läheisessä meressä.RantapuistoHienojen puitteiden ja hemmottelun lisäksi UWE-konferenssi tarjoaa myös kiinnostavaa asiaa. Perjantaipäivän luennoitsijoiksi ovat varmistuneet kansainvälisissä oikeuslääketieteellisissä tehtävissä ansioitunut professori Helena Ranta, levon merkityksestä aivotyöskentelyssä paljon puhunut aivotutkija, professori Kiti Müller sekä viimeistäänkin juuri päättyneissä presidentinvaaleissa meille kaikille tutuksi tullut vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet.

Luentojen herättämistä ajatuksista keskustellaan luentojen jälkeen kokoontuvissa keskusteluryhmissä. Perjantai-iltapäivällä kokoontuvat myös workshopit, joissa pohditaan niin määräaikaisia työsuhteita, UWE:n tulevaisuutta kuin pohjoismaista yhteistyötäkin. Itse olen erityisen kiinnostunut kuulemaan, mihin suuntaan haluatte liiton kansainvälistä toimintaa kehittää. Samasta teemasta voinemme keskustella lisää vielä myös lauantaisessa UWE:n vuosikokouksessa.

Sunnuntaina pakkaamme kimpsumme ja kampsumme, mutta ennen kuin hyvästelemme toisemme, ehdimme käydä ihastelemassa Helsingin historiallista keskustaa. Ja jos sää suinkin sallii, voimme käydä myös Suomenlinnassa ja nauttia siellä kevyen iltapäiväpiknikin. Olemme hankkineet akateemisille naisille myös edullisia pakettimatkatarjouksia Pietariin, Tallinnaan ja Tukholmaan. Ulkomaiset vieraamme ovat kyselleet lisäksi myös mahdollisuudesta vierailla kylpylöissä ja Lapissa, joten jos olet kiinnostunut yhdistämään konferenssin pieneen lomamatkaan, hyvää matkaseuraa löytyy varmasti!

Käykää oitis katsastamassa konferenssin ohjelma osoitteessa: http://www.uwe2012.net/Program

Konferenssiin tulee ilmoittautua huhtikuun alkuun mennessä.

/SS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti