torstai 6. maaliskuuta 2014

Auroras-ryhmä Tampereella: Mistä töitä maahanmuuttajanaisille?

Tampereen Akateemiset Naiset ry on käynnistänyt paikallisen Auroras-toiminnan, jonka tavoitteena on mm. lisätä maahanmuuttajanaisten mahdollisuuksia työllistyä Suomessa koulutustaan vastaaviin tehtäviin.

Lokakuussa 2013 Evanetin tiloissa kokoontuneessa ryhmässä olivat mukana Zimbabwesta kotoisin oleva Faith Mavengere sekä Taiwanista suomalaisen aviomiehen mukana muuttanut Jenny Laine. Faith Mavengere on valmistunut Jyväskylän yliopiston kehitysyhteistyön maisteriohjelmasta ja Jenny Laine on kotimaassaan toiminut lääketutkimustehtävissä. Kummatkin ovat naimisissa ja heillä on lapsia. Nyt he etsivät koulutustaan vastaavaa työtä. Kummatkin ovat opiskelleet suomen kieltä Luetaan yhdessä -verkostossa. Tapaamisen aikana pohdittiin tahoja, joihin työnhakijoiden kannattaisi ottaa yhteyttä. Lisäksi vastuutettiin henkilöitä, jotka hakevat lisätietoja mahdollisista työpaikoista ja niiden ”työhön ottajista.

Tampereen Auroras -ryhmän kokouksessa olivat läsnä mm. (vas.) Elina Kanerva, Helena Frankberg-Lakkala, Anna-Riitta Vuorikoski, Eva Hänninen-Salmelin, Faith Mavengere, Jenny Laine ja Maire Heikkinen.


Auroras-ryhmän toimintaan voivat osallistua kaikki asiasta kiinnostuneet. Tietoja kokouksista saa Luetaan yhdessä -verkoston projektipäälliköltä Henna-Maija Syrjälältä sekä Tampereen Akateemiset Naiset ry:n puheenjohtajalta.

Teksti ja kuva: Leena Kuupakko

Lisätietoja: www.luetaanyhdessa.fi ja http://www.luetaanyhdessa.fi/auroras.html

Artikkeli on julkaistu lyhennettynä versiona Suomen Akateemisten Naisten Liiton (SANL) jäsenlehti Minervassa 1/2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti